Send os en besked

[contact-form-7 id=”16975″ title=”Kontaktformular”]

Få en gratis ganganalyse

✔️ Vi tager godt i mod dig
✔️ Vi taler om dine situation
✔️ Vi laver en ganganalyse
✔️ Vi analyserer dine fødder
✔️ Vi scanner dine fødder

Find årsagen til dit gangbesvær med det samme

Har du ondt i foden, når du går, eller er det dit barn, som oplever gangbesvær? I mange tilfælde er måden, man håndterer smerte, at holde den ømme kropsdel i ro indtil smerter fortager. Det er dog ikke altid lige så let at komme over en skade eller gangproblemer, hvilket kan skyldes de utallige kilder til problemet, der findes. Den bedste måde at behandle smerter i fødder og ben er derfor ved at finde frem til kernen af problemet og diagnosticere, så man kan målrette behandlingen til den specifikke skade.

Sportsskader

Det kan også være fordelagtigt at få foretaget en ganganalyse i forbindelse med en sportsskade. Det er i denne forbindelse en god idé at foretage analysen både før og efter en eventuel behandlingsform, ligegyldigt om denne udgøres af en genoptræningsfase eller en operation. På den måde kan analysens data se tendenser i gangarten, og se om noget har ændret sig siden før behandlingen. En ganganalyse kan også bruges til at evaluere, om du har behov for eventuelle hjælpemidler, når du går. Dette kunne for eksempelvis være fodindlæg, der er individuelt udformet. Sådanne fodindlæg kan bruges i ens egne sko og hjælper med at korrigere fodens funktion mere effektivt. Lider du af en dårligt fungerende funktion i foden, eller en dårlig fodform, kan dette nemlig være roden til smerter i både fødder, knæ, hofter eller i ryggen. Det er dog ikke sikkert, at et individuelt fodindlæg vil være nok for alle slags mennesker med gangproblemer, og du kan med en ganganalyse også risikere at finde ud af, at du skal skifte samtlige af dine sko ud til fordel for nogle specielle modeller, der passer bedre til din fod, og dermed giver den optimale korrigeren.

Ganganalyse

Ganganalyse er en måde at kvantificere og analysere forskellige gangproblemer. Det betyder, at man indsamler en masse data om kroppen, herunder visualiseringer af gangart, fodform, trykkraft og andre bevægelser i kroppen, som kan fortælle noget om de problemer, der forårsager smerte. Således kan man finde frem til hvilke behandlingsformer, der er bedst til lige netop dén skade, der plager. En ganganalyse foretages hos Senzone hvor vi optager gangen på video, så vi derefter kan fin studer analysen.

Gang, led og fodproblemer kan for nogles vedkommende forekomme i forbindelse med en skade, mens det for andre udgør mere eller mindre medfødte handicap. Det gælder for eksempelvis mennesker, der lever med diagnosen cerebral parese, der tidligere var kendt som spastisk lammelse. Personer med cerebral parese lever dagligt med nedsat fin- og grovmotorik og ufrivillige kropsbevægelser. Nogle af disse fysiologiske udfordringer kan med fordel undersøges ved hjælp af en ganganalyse, som kan hjælpe med at finde den rette behandlingsform. Ganganalyse kan også bruges til at evaluere de ortopædkirurgiske skinner, som personer med cerebral parese ofte gør brug af. Ganganalyse kan derudover hjælpe personer med for eksempelvis slidgigt i hoften, så også disse behandles målrettet og effektivt.

Analyse af dine fødder