Akupunktur Silkeborg

Smerter i hverdagen

Mange mennesker oplever smerter i hverdagen, hvilket kan være hæmmende på mange måder. 

Smerte kan afholde dig fra forskellige ting og et typisk eksempel på sådanne ting kunne være forskellige bevægelser, som er del af din hverdag, eller aktiviteter som du nyder at tage del i. Ikke nok med at man kan være hæmmet fysisk af en smertende tilstand, kan du også være hæmmet mentalt, som blandt andet kan komme til udtryk i ringere overskud eller lyst til at deltage sociale sammenhænge, fordi det tærer på kræfterne at have ondt. Smerte kommer til udtryk på flere forskellige måder, men uanset hvad er det en god ide at modtage smertebehandling, hvilket eksempelvis kunne være akupunktur. 

 

Hjælp med akupunktur 

Akupunktur er en slags smertebehandling, som stammer fra Kina og hvis brug strækker sig meget langt tilbage i tiden. Denne naturfilosofiske tilgang til behandling arbejder ud fra ideen om at genoprette livsenergien, Qi, og nogle vil påstå at akupunktur har helbredende effekt. Det er dog videnskabeligt bevist, at akupunktur kan lindre smerter i blandt andet muskler og led. 

Metoden for fremgang i forbindelse med akupunktur er således, at man med meget tynde nåle stikker få millimeter ind i huden. Nålene er placeret forskellige steder på kroppen alt efter hvor, man oplever smerter, og hvilke smerter, man oplever. Herfra skal nålene stimulere dine nerver og bevirker en øget blodstrømning til stedet, hvor nålen sidder i huden. Akupunktur og dens elementer sørger derigennem for udskillelse af smertedæmpende hormoner og en anden oplevelse af smerter. Smertebehandling med akupunktur kræver typisk et forløb med mindst en håndfuld behandlinger, og udvidelser af akupunkturbehandlingen omfatter nogle gange også, at man sætter let strøm til nålene. 

 

Akupunktør

Iblandt en af Brian Skaarups fire uddannelser er netop akupunktøruddannelsen. Med udgangspunkt i denne uddannelse i akupunktur samt de andre uddannelser har han dannet et grundlag for at kunne diagnosticere dig og tage hånd om de problemer og smerter, du oplever. Dette omfatter også en vurdering af dit behov for smertebehandling blandt andet ved hjælp af akupunktur.