Pelvisterapi Silkeborg

Kroppens sammenhæng 

Når vi snakker om kroppen, benytter vi os gerne af metaforer såsom en maskine, et system eller en organisme. Maskinen, hvor alle tandhjulene drejer indtil ét går i stykker, eller organismen, hvor bestanddelene er gensidigt af afhængige af hinanden for at holde organismen i live. Fælles for rigtig mange af de måder, hvorpå vi opfatter kroppen, er, at kroppen er sammensat af dele, som kan i skades eller gå i stykker. Når en kropsdel, som for eksempel dit bækken, ikke længere fungerer optimalt eller som før, følger der ofte smerte med. Men ikke nok med det, så kan problemer i den specifikke kropsdel forårsage problemer andre steder i kroppen. Det er derfor en rigtig god ide at gøre noget ved det problem eller den smerte, du oplever, før den udvikler sig til noget mere omfattende.

Hvad kan pelvisterapi gøre for dig?

Hvis du oplever problemer med eller smerter i dit bækken, som på latin kaldes pelvis, kan dette på sigt have andre følgevirkninger. Et problem i bækkenområdet kan blandt andet være låsninger, som uden behandling og terapi kan føre til problemer. Dit pelvis kan, uden du umiddelbart selv bemærker det, forårsage problemer og smerter i først og fremmest dit lillebækken, men ellers også ben, lænd, ryg og nakke. Dette skyldes pelvisets meget centrale placering i kroppen, men også den store mængde af bevægelse, som området tager del i. Af disse grunde og kan det være en god ide, at opsøge en fagperson med viden om netop pelvis, for at vurdere om pelvisterapi kan komme dig og dine smerter til undsætning.

Pelvisterapeuten

Brian Skaarup er en behandler med stor interesse, men endnu vigtigere flere uddannelser herunder pelvisteraputuddannelsen. Med denne uddannelse kan han eksempelvis diagnosticere om det er terapi af netop dit pelvis, der skal til, selvom dine smerte sidder i ryggen eller nakken. Pelvisterapeuten vil også være i stand til at vurdere om fejlstilling i bækkenet bærer skylden for de smerter, du mærker benene og længere ned endnu.