> Smerter i hælen

Smerter i hælen

Mange mennesker døjer med forskellige smerter rundt omkring på kroppen. Ofte kan disse smerter være forstyrrende i hverdagen, og det kan være med til at gøre selv de simpleste aktiviteter hårde og problematiske. En af...

Picture of Brian Skaarup
Brian Skaarup

Ortopædiske skomagermester

Smerter i hælen

Indholdsfortegnelse

Mange mennesker døjer med forskellige smerter rundt omkring på kroppen. Ofte kan disse smerter være forstyrrende i hverdagen, og det kan være med til at gøre selv de simpleste aktiviteter hårde og problematiske. En af de smerter som flere mennesker døjer med, er hælsmerter.

Med et indlæg fra Senzone vil du få en sål som får dig fri for hælsmerter, og giver et kæmpe skub fremad, og mere overskud i hverdagen.

Hælsmerter

Hælsmerter kan være meget forstyrrende for rigtig mange mennesker, fordi det kan mærkes hver eneste gang der tages et skridt, tages sko og tøj på, og laves helt simple bevægelser. Derfor kan det være en rigtig god idé at få hjælp til, hvordan disse smerter kan afhjælpes eller behandles, således at du ikke skal gå rundt og føle disse smerter i alle dine hverdagsaktiviteter.

Kender du til denne følelse af at have smerter i hælen, så kan du her blive klogere på nogle af de muligheder, du har for at få det behandlet eller få disse smerter lindret, således at du igen kan bruge din hverdag på det, du gerne vil uden at skulle forstyrres af at have smerter i dine hæle.

Der er nemlig nogle simple råd, som du kan gøre brug af og nogle gode behandlingsmetoder, som kan være med til at gøre hverdagen nemmere for dig, så du ikke skal føle smerter i hælen, i hver en bevægelse du laver.

Hvad er grundene til man får ondt i hælen?

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at du går rundt, og har ondt i hælen. En ting er sikkert, og det er, at det er en ubehagelig oplevelse at have ondt i hælene, og faktisk oplever mange mennesker at være meget hæmmede af deres hælsmerter. Men der er heldigvis forskellige ting man kan gøre ved det problem det er at have ondt i hælene.

Smerter og ømhed i hælen kan opleves forskelligt, og det kan føles meget forskelligt fra person til person. Nogle mennesker mærker smerterne som stikkende jag, som starter i hælen og fortsætter helt op i anklen. Disse smerter kan være meget ubehagelige og kræver behandling for at forsvinde igen.

Ondt i hælen kan også beskrives som en følelses af at huden på hælen sprækker. Disse smerter er også yderst ubehagelige. Smerter i hælen kan altså være forårsaget af forskellige lidelser, men heldigvis kan de behandles og rettes op på, så du igen kan blive smertefri, og ikke behøver at bekymre dig om dine smerter længere.

Hvorfor får man smerte i hælen?

Når du oplever smerte eller ondt i hælen, er det første du skal gøre at finde ud af, hvad smerterne kommer af. Der kan være flere grunde til, at du får ondt i hælen, og som nævnt kan det også føles meget forskelligt fra person til person.

Dermed kan smerterne nogle gange være lidt svære at identificere fra hinanden, og derfor er det en god idé at starte med at finde ud af, hvad smerterne kommer af.

En af de mest almindelige årsager til smerter i hælene er den lidelse, der kaldes hælspore. Hælspore er en lidelse, der starter som betændelse i din hulfodssenen. Hulfodssenen er den sene der løber fra hælen og ned til tæerne. Hvis denne betændelse ikke behandles, når den opstår, vil den stille og roligt udvikle sig til en hælspore.

Book en gratis fodanalyse

Dine fødder er din krops fundament, som bærer dig hver eneste dag. Men hvornår har du sidst fået tjekket dine fødder?

En fodlidelse der kommer snigende

Det er altså en lidelse der kommer snigende, og som vil udvikle sig hvis ikke den bliver behandlet. Mærker du derfor smerter i hælen eller foden generelt, vil første skridt være at finde ud af, om du har betændelse i din hulfodssenen eller om denne betændelse har udviklet sig til en hælspore. Disse hælspore kan ramme aldre og alle typer af mennesker.

Det kan både være ham der sidder ned hele dagen på kontoret og måske lever lidt for usundt. Men hælspore kan ligesåvel ramme kvinden der er fysisk aktiv i al sin fritid. Der er altså ikke nogen måde at gøre sig fri fra hælsporen. Dog er det dokumenteret at hælspore oftest opstår hos mennesker der lider af folkesygdommen platfodethed.

At være platfodet kan i dag kaldes en folkesygdom, da rigtig mange danskere lider af sygdommen. Det at være platfodet skal tages alvorligt, og det er derfor det kaldes en sygdom. Det er nemlig en af årsagerne til rigtig mange smerter og problemer i kroppen. Det skyldes, at når fodsvangen synker ned, som er det der sker, når man er platfodet, så mangler kroppen sin affjedring.

Det vil sige, at kroppen ikke længere kan tage fra i hop og spring, men heller ikke bare i almindelig gang. Vær derfor opmærksom på dine fødder og deres helbred, for det er meget vigtigt for resten af din krop og dit helbred.

Behandlinger af smerter i hælen og under foden

Når du skal behandle dine smerter i hælen og under foden, er første råd selvfølgelig at få indlægssåler til dine sko som det første. Dette vil afhjælpe rigtig mange smerter og også være med til at forebygge, at du skulle blive ramt af for eksempel hælspore igen. Men er du allerede ramt af slem hælspore, så er det ikke altid at indlægssålen kan klare behandlingen alene.

Heldigvis tilbyder Senzone forskellige behandlinger og behandlingsforløb, som nok skal få dig på benene igen. Nogle af de behandlinger som tilbydes og anbefales af Senzone, er stabiliserende optapening af foden, som er en behandling, hvor foden tapes, og dermed stabiliseres de bevægelser, som påvirker hælsporen.

Massagebolde

199 kr.

De to bløde massagebolde fra Senzone øger din blodcirkulation ved brug og frigiver dermed affaldsstoffer i kroppen. Du får to bolde til kun 199 kr. Med fri fragt og hurtig levering.

Forskellige behandlingsmetoder

Også laser behandling anbefales som en del af et behandlingsforløb, her anbefales den såkaldte K4-laser behandling. Også andre behandlingsmetoder som strømper til at gå med både om dagen og til at sove med, og et stort indtag af C-vitamin anbefales.

Det store indtag af C-vitamin skyldes, at C-vitamin er med til at opbygge kollagen, som er det, der opbygger kroppens væv. Hos Senzone findes også flere forskellige behandlinger, så en god idé er at kontakte Senzone, og få en samtale om de behandlinger der er rigtige for dig. Det vigtige at huske er, at en hælspore skal behandles lige så lang tid, som den har været på din hæl, og derfor er det en god idé at komme i gang med behandlingen med det samme.