> Ondt i ydersiden af foden

Ondt i ydersiden af foden

Mange danskere går hver dag rundt med smerter i fødderne uden at få det behandlet. Ofte lader vi vores smerter i fødderne gå ubemærkede hen, men denne tendens er meget usund for vores helbred. Smerter...

Picture of Brian Skaarup
Brian Skaarup

Ortopædiske skomagermester

Ondt i ydersiden af foden

Indholdsfortegnelse

Mange danskere går hver dag rundt med smerter i fødderne uden at få det behandlet. Ofte lader vi vores smerter i fødderne gå ubemærkede hen, men denne tendens er meget usund for vores helbred. Smerter i fødderne kan nemlig have stor indvirkning på vores liv og velbefindende, og derfor er det meget vigtigt, at vi gør noget ved smerterne. En af de grunde til at folk ikke går til lægen, og får hjælp til deres smerter i fødderne, er ofte, at de tror, det bare er overbelastning efter en lang dag, og det derfor skal gøre ondt en gang imellem. Men det er faktisk ikke sandt. Fødderne er den kropsdel, der udsættes for allermest belastning i løbet af en dag, og de får aldrig en pause. Men dette er de bygget til, og derfor bør du ikke have ondt flere gange om ugen, hvis du har en almindelig livsstil. Derfor kan det være en rigtig god idé at få undersøgt dine fødder, hvis du går rundt med smerter i dine fødder gentagende gange om ugen.

Smerter i ydersiden af foden

Smerter i ydersiden af foden kan skyldes mange forskellige ting. Oplever man smerter i ydersiden af foden, bør man få undersøgt, om der kan være sket et brud, eller om der kan være opstået andre lidelser. Smerter i ydersiden af foden kan føles meget forskelligt, og det skyldes selvfølgelig, at smerterne kan opstå af forskellige årsager. Smerterne kan opleves i forskellige situationer, men vil ofte opleves gennem fysisk aktivitet. Det kan opleves, når du går, hopper eller gennem forskellige former for dyrkning af motion, at man mærker smerterne. Dog kan smerterne, i nogle tilfælde, også mærkes, når man sidder eller ligger ned, og disse smerter kan være tegn på, at der er opstået betændelse eller brud på ydersiden af foden.

Hvorfor får man smerter i ydersiden af foden?

Smerter i ydersiden af foden kan opstå af mange forskellige grunde, men nogle af de hyppigste grunde kan eksempelvis være stressbrud på ydersiden af foden. Stressbrud opstår ved overbelastning af knoglerne i tæerne eller hælen, som er forbundet mellem hinanden. Derfor vil smerterne ofte opleves på ydersiden af foden. Hvis foden ikke aflastes i forbindelse med et brud, vil flere små brud opstå, og smerterne vil forværres. En anden hyppig årsag til smerter i ydersiden af foden er betændelse i forskellige sener i foden. Betændelse i fodens sener giver ømhed, og smerter som kan være forstyrrende og yderst ubehagelige. Denne betændelse er også ofte forårsaget af overbelastning, men kan også opstå grundet alder. Betændelsestilstande skal både aflastet, men i nogle tilfælde også behandles anti-inflammatorisk for at fjerne betændelsen. En tredje mulighed som kan give smerter i ydersiden af foden, kan være overbelastning af de ledbånd, der er i foden, eller som hæfter fra foden og op i benet. Disse ledbånd kan overbelastes i en grad, så selv det at gå kan være smertefuldt og problematisk i hverdagen. Derfor bør man også være meget opmærksom på at få aflastet sine fødder ved dette problem.

Book en gratis fodanalyse

Dine fødder er din krops fundament, som bærer dig hver eneste dag. Men hvornår har du sidst fået tjekket dine fødder?

Behandling af smerter i ydersiden af foden med indlæg

Behandling af smerter i ydersiden af foden skal selvfølgelig behandles med indblik i lige præcis, hvad der forårsager smerterne. Men det som kan siges helt generelt om smerter i fødderne, er at aflastning, altid er nødvendigt for at få smerterne i bero. Derfor anbefales det, at man benytter indlægssåler i sine sko, således at fødderne bliver aflastet ved gang og motion. Senzones personlige indlægssåler er et rigtig godt bud på indlægssåler, som kan aflaste lige præcis der, hvor du har brug for det. Det kan de fordi, at de er lavet lige præcis til dig og dine fødder. De laves ved en 3D scanning af dine fødder, hvorved sålerne er tilpasset lige præcis til de problemer eller behov, som dine fødderne har. På denne måde kan sålerne aflaste dine fødder der, hvor de er på overarbejde, så du slipper for de smerter, som du går rundt med. Sålerne kan også være med til at gøre motion, som før i tiden har været smertefuld for dig, en mulighed igen, simpelthen fordi dine fødder ikke vil tage skade mere, ved brug af Senzones personlige indlægssåler. Det anbefales derfor først og fremmest, at der laves en undersøgelse af, hvilke problemer du går rundt med i dine fødder, og hvad der er med til at forårsage disse smerter og problemer. Derefter kan der laves såler, som kan gå ind og aflaste dine fødder, lige præcis så du igen kan nyde hverdagen uden smerter, eller dyrke din yndlings form for motion igen, uden at være plaget af problemer med fødderne og smerter i ydersiden af foden.

Massagebolde

199 kr.

De to bløde massagebolde fra Senzone øger din blodcirkulation ved brug og frigiver dermed affaldsstoffer i kroppen. Du får to bolde til kun 199 kr. Med fri fragt og hurtig levering.