> Hælsporeindlæg

Hælsporeindlæg

Ved du hvad en hælspore er? En hælspore er en irritationstilstand i svangsenen. Det er det område som sidder fast på hælknoglen. En hælspore vil give smerter og ubehag ved hælen eller under svangen. En...

Picture of Brian Skaarup
Brian Skaarup

Ortopædiske skomagermester

Hælspore indlæg

Indholdsfortegnelse

Ved du hvad en hælspore er? En hælspore er en irritationstilstand i svangsenen. Det er det område som sidder fast på hælknoglen. En hælspore vil give smerter og ubehag ved hælen eller under svangen. En hælspore kommer ofte snigende. Den starter som en betændelse i svangsenen. Hvis betændelsen ikke bliver behandlet, vil den blive til en hælspore.

Grunden til, at du får betændelse i første omgang kan skyldes en række faktorer. Hvis du er platfodet eller dit bækken er skævt, er der risiko for at få en hælspore, fordi presset på svangen i foden bliver for stort. Hælsporer rammer alle: Både kontormanden som har stillesiddende arbejde med dårlig kost og ingen motion og sportskvinden, som dyrker sport mange timer om dagen. Heldigvis er der mange ting du kan gøre, for at behandle hælsporer.

Årsager til hælspore

Som nævnt kan hælspore have mange årsager. Hvis du løber i en sko med dårlig stødabsorption, er der risiko for hælspore. Det er der ligeledes, hvis du pludselig ændrer i den belastning din fod får. Det kunne for eksempel være hvis du begynder at træne intensivt løb, uden at have gjort det før.

Hvis du er overvægtig eller har stive baglårsmuskler, kan det føre til hælspore på grund af belastningen, ligesom en person som har fejlstilling i sin fod (hul- eller platfodet) har større risiko for at få en hælspore.

Hælsporeindlæg

Hvis du har hælspore, kan du med fordel gøre brug af hælsporeindlæg fra Senzone. Du kan købe hælindlæg, som hjælper dig, hvis du har hælspore og smerter. Når du får lavet såler til hælspore får du samtidig 3D scanning af din fod, personlig rådgivning, ganganalyse og tilfredshedsgaranti. De hælindlæg du får, er altså speciallavet til dig, så de passer til præcis din fod og dit problem. De såler til hælspore du får, fylder hele skoens sålområde. Det betyder at din fod får optimal beskyttelse og støtte.

Mange danskere har købt indlæg til hælspore fra Senzone, og har været tilfredse med resultatet. Både unge, gamle, professionelle og stillesiddende kan gøre brug af hælsporeindlæg. Over 10.000 mennesker er faktisk blevet smertefri med Senzone indlægssåler.

Du kan nemt booke en gratis fodanalyse ved Senzone i Silkeborg. Så kan du få professionelle øjne til at se på din hælspore, og guide dig videre i valg af hælsporeindlæg.

Book en gratis fodanalyse

Dine fødder er din krops fundament, som bærer dig hver eneste dag. Men hvornår har du sidst fået tjekket dine fødder?

Hvem bruger Senzone indlægssåler?

Rigtig mange danskere har fået glæde af Senzones indlægssåler, heriblandt hælindlæg. Den professionelle fodboldspiller Nicklas Røjkjær fik lavet sine egne indlægssåler hos Senzone, og døjer ikke længere med hælproblemer. Han udtaler: “Jeg har haft problemerne i flere måneder uden at kunne finde en løsning, men så kontaktede jeg Senzone. Nu har jeg ikke længere problemer og kan koncentrere mig om at præstere på banen.”

Robert Skov som spiller i Hoffenheim har brugt Senzone indlægssåler til at afhjælpe smerter. Robert havde ikke problemer med hælspore, men derimod sin akillessene. Senzone tilbyder også såler til folk med smerter i akillessenen, forfoden og under foden.

“Jeg har længe haft smerter og problemer med min akillessene, men efter at jeg har fået mine Senzone indlægssåler, kan jeg nu spille uden smerter. Jeg bruger sålerne i både mine fodboldstøvler og i mine almindelige støvler.”

Også helt almindelige danskere har fået hjælp af Senzone. Vil du være den næste? Du kan altid kontakte Senzone til en uforpligtende snak eller en gratis fodanalyse.

Supplerende behandling til hælspore

Lider du af meget stærke smerter og har du allerede fået et hælsporeindlæg fra Senzone? Så kan det være en god idé at supplere sålerne med ekstra behandling. Senzone tilbyder mange former for behandlinger, så du kan blive fri for dine smerter og skader. Nogle af de behandlinger som Senzone kan tilbyde dig hvis du har hælspore er shockwave, også kaldet chokbølgebehandling. Shockwave er en effektiv behandlingsmetode, som har vist sig at have god effekt på skader i kroppens sener, muskler og væv. Selvom hælindlæg er gode til at hjælpe med smerter, virker de altså allerbedst, hvis de bliver kombineret med en god og professionel behandling, som den du kan få hos Senzone.